zondag 15 juli 2007

Noosa en omgeving

Na onze 4 wheel drive te hebben ingeleverd in Hervey Bay zijn we die avond gelijk doorgereden naar Noosa. Dit was een tripje van ongeveer een uur of 4. Ik was blij dat Harold ’s avonds rijd, want de kans dat er een kangaroo tegen je auto aan loopt is redelijk groot aanwezig. Er liggen hier meer dode kangaroo’s langs de weg dan er in Nederland gele praatpalen langs de weg staan.
Uiteindelijk ons motel in Noosa gevonden en daarna snel nog wat gegeten. De volgende dag hebben we het rustig aangedaan, een beetje Noosa verkend, geprobeerd wat Koala’s te spotten in het NP van Noosa, maar jullie raden het al, geen een gespot. Die zelfde middag hebben we heerlijk op het strand gelegen, het was een aangename temperatuur en het was er dus goed uit te houden.
De volgende dag zijn we naar de Australian Zoo geweest, dit ligt ongeveer op anderhalf uur rijden van Noosa. Dit is de Zoo van “the crocodile hunter “ Steve Irwin. We hebben er een show gezien van slangen, vogels en van een salty. Verder natuurlijk de Koala’s, Kangaroo’s, Wombats, Kroks en typisch Australische diertjes gezien.
Ook nog even langs de tribute wall van Steve Irwin gelopen, moet wel zeggen dat ik dat wel indrukwekkend vond. De marketing afdeling heeft goede zaken gedaan het afgelopen jaar. Zelfs de kinderen van Irwin, hebben een eigen kledinglijn en tv programma.









Surfles…
Ook hebben wij surfles gehad, Harold had dit al een keer in Melbourne gehad en voor mij was dit dus de eerste keer. Na een wetsuite te hebben aangedaan met je plank richting het strand. Eerst krijg je wat theorie over wat te doen bij een rip. Nou vooral rustig blijven is het enige wat ik heb opgeslagen. Daarna wat droog oefenen hoe je moet opstaan op de plank in het water. Nou moet zeggen dat ik na drie keer oefenen zoiets had van okay. Je moet je een soort van opdrukken, nou de meeste die mij kennen, weten dus dat ik dat niet kan…. Dus een beetje smokkelen, wat meer tijd nemen en uiteindelijk het water in.
We waren maar met 4, waarvan 2 al meerdere lessen hadden gehad, dus we kregen veel aandacht van onze surfleraar. Tijdens onze zoektocht voor surfles viel ons 1 ding op, alle surfscholen garanderen dat je tijdens je eerste les staat op je plank… En ze hebben gelijk gekregen… Nou het eerste half uur in het water was het elke keer kopje onder natuurlijk, maar naarmate de tijd vorderde ging het steeds beter. We hadden er veel lol in en het ging ook steeds beter. Ik heb tot 3 keer toe tot aan het strand gesurfd. Nou voor de eerste keer was ik best trots op mijzelf. Harold vond ook dat ik meer talent had dan hij. Al met al weer een ervaring rijker en een must do op ons lijstje afgevinkt..
















Brisbane…
Brisbane ligt op ongeveer 4 uur rijden van Noosa, en aangezien dit een behoorlijk grote stad is mocht ik het laatste stuk in de stad rijden en was Harold de navigator. Dit bleek een goede combi te zijn, we zijn in 1 keer naar ons hotel gereden. We hebben anderhalve dag in Brisbane doorgebracht. We hebben daar een beetje gewinkeld, terrasjes gepakt en gewandeld. Wat grappig is aan Brisbane dat er een rivier midden door de stad loopt, wij pakken de bus met het openbaar vervoer, daar kun je de boot pakken naar het centrum…Brisbane was een leuke stad maar we vonden het allebei niet spectaculair. Hopelijk bevalt Sydney ons beter…

Byron Bay….
Vanuit Brisbane ging we op weg naar Byron Bay een hippie stadje.. Het is hier erg relaxt en very easy going. Byron bay is het meest oostelijke punt van Australië.. Er staat een prachtige vuurtoren en je kunt er walwissen en dolfijnen spotten. De middag dat we zijn aangekomen in Byron Bay, gelijk de vuurtoren bezocht( voor de mooie foto momenten ) en daarna de trap af naar beneden voor de mooie uitzichten op de oceaan. Daarna weer terug naar boven L, ik was helemaal stuk toen ik boven was. Maar toen we eenmaal boven waren een walvis gespot en wat dolfijnen gezien. Om meer walvissen te spotten word aangeraden om dit bij zonsopgang te doen. Nou die zonsopgang is niet gelukt, maar we waren en redelijk vroeg, maar de zee was te wild om walvissen te spotten die dag, nog wel wat dolfijntjes gezien. De rest van de dag hebben we lekker rustig aangedaan. Beetje gewinkeld, op het strand naar de surfers gekeken, een cappuccino gedronken met Binnie en Eva. Binnie heeft ook in Melbourne gestudeerd en doet met een vriendin de zelfde route als wij. Dit was de tweede keer dat we de meiden tegen zijn gekomen, waarschijnlijk zien we ze in Sydney voor het laatst.
We hebben erg genoten van Byron Bay.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo!!

Het is heerlijk te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben! En op deze manier kunnen we toch nog een beetje meegenieten. Erg mooie foto's, ben best jaloers :-)

Groetjes uit een inmiddels weer droog Nederland!
Irene